Проведення декади МК природничого циклу

Проведення декади МК природничого циклу

З 01.12. по 10.12 2021р в Гніванському професійному ліцеї було проведено Декаду природничо-математичного циклу під девізом «Природа так про все подбала, що повсюди ми знаходмо чому вчитись».

Мета декади: розвиток самостійності, творчого мислення, використання на практиці знань та вмінь здобувачів освіти, виховання екологічної культури ліцеїстів. Важливим принципом проведення декади було використання різноманітних активних форм для демонстрацій умінь учнів з предметів природничо-математичного циклу.

В рамках декади були проведені :

- «Хімічний фотоквест»;

- виховна година на тему: «Жінка – наука – технологія»;

- турнір з криптографії «Код да Вінчі»;

- гра «Де логіка?»;

- знайомство із доповненою реальністю: онлайн подорож з вебкамерою на міжнародну космічну станцію (онлайн-трансляція з орбіти у реальному часі);

- п’ятихвилинки природничих наук «Від зацікавленості до розуміння»;

- конкурс екологічних газет та плакатів на тему: «Природа так про все подбала, що повсюди ти знаходиш чому вчитися»; «Екологічний календар».

Особливу зацікавленісь викликав у здобувачів освіти загальноліцейний спортивно-інтелектуальний «Науковий двобій», який супроводжувався цікавими хімічними дослідами та веселими конкурсами. Переможці конкурсів отримали сертифікати та солодкі призи.