Illustration
Illustration

КОРОТКО ПРО ПРОФЕСІЮ

Кухар. Кондитер. Офіціант - три професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи.

Кухар

Кухар знає та застосовує у діяльності: рецептури, технологію виготовляння страв та кулінарних виробів, що потребують основної, комбінованої та допоміжної теплової обробки; вимоги...

  • Читати більше

    ... до їх якості, термінів та умов зберігання, їх видавання; кулінарне призначення риби, морепродуктів, м'яса, м'ясопродуктів, домашньої птиці та кролів, властивість цих продуктів; правила виготовляння порційних напівфабрикатів з яловичини, свинини, баранини; порядок оброблення риб осетрових порід; ознаки та органолептичні методи визначення доброякісності риб осетрових порід; вплив кислот, солей та жорсткої води на тривалість теплової обробки продуктів; правила організації раціонального та безпечного харчування, правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Кондитер

Кондитер знає та застосовує в діяльності: асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи...

  • Читати більше

    ... заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; ґатунок борошна, його хлібопекарські якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб; техніку і способи оздоблення виробів помадкою, марципаном, шоколадом, кремом; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; санітарні правила для підприємств громадського харчування; основи раціональної організації робочих місць; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Офіціант

Офіціант знає та застосовує в діяльності: асортимент, рецептури, технологію виготовляння страв і напоїв; кулінарну характеристику страв і напоїв; правила і технічні прийоми обслуговування споживачів; форми складання...

  • Читати більше

    ...серветок; правила оформлення столу квітами; види меню, порядок запису страв і напоїв в меню; правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури, відповідність асортименту винно-горілчаних виробів характеру страв; порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; санітарні правила для підприємств громадського харчування; правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами; основи психології; принципи професійної етики; іноземну мову в межах розмовного мінімуму; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Навчальна лабораторія

Для здійснення освітнього процесу за інтегрованими спеціальностями "Кухар. Кондитер. Офіціант" у Гніванському професійному ліцеї створено навчальну лабораторію, що відповідає Державним стандартам у сфері професійної підготовки. Вона повністю укомплектована робочими місцями учнів та майстрів виробничого навчання та відповідним комплексно-методичним забезпеченням, яке своєчасно оновлюється та поповнюється. Також відповідає вимогам кваліфікаційних характеристик та навчальним програмам, що дозволяє успішно здійснювати навчально-виховний процес.
В лабораторії розроблений паспорт КМЗ професії, який коригується та доповнюється новими розробками, використанням нових технологій та нормативних документів. Розроблені і систематизовані тематичні та поурочні папки з дидактичними матеріалами.
Технічне оснащення лабораторії дає змогу відпрацювати всі теми згідно навчальних планів і програм. Лабораторія забезпечена основним навчальним обладнанням, устаткуванням, машинами та механізмами.

Фото з освітнього процесу

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Кухар"

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Кухар"

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Кондитер"

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Кондитер"

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Офіціант"

Illustration

Фрагмент виробничого навчання за професією "Офіціант"

Відео-буклет про професію